Patra Voice
Οικονομία

ΣΤΟΙΧΕΙΑ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ: ΤΟ 78% ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ!”


Το έλλειμμα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, καταδεικνύουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, που διενήργησε η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων  DATA CONSULTANTS, για λογαριασμό της εφημερίδας “Πελοπόννησος”.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, μόνο ένα μικρό μέρους των επιχειρήσεων – μελών του Επιμελητηρίου, γνωρίζουν τι μπορεί να τους προσφέρει.
Δεν γνωρίζουν τις υπηρεσίες του, όπως δηλώνει το 78%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η διάδραση του Επιμελητηρίου με τα μέλη του, κατά κύριο λόγο τα μικρότερα, να περιορίζεται στην έκδοση πιστοποιητικών.
Ένα δεύτερο βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι επιχειρήσεις ζητούν από το Επιμελητήριο περισσότερη και καλύτερη επικοινωνία και οργάνωση, να αποτελεί ισχυρό μοχλό πίεσης προς την εκάστοτε κυβέρνηση, να υποστηρίζει συμβουλευτικά τα μέλη του (για οικονομικά ζητήματα περισσότερο) αλλά και να παρέχει πληροφορίες για επιδοτούμενα προγράμματα.
Στην μεγάλη τους πλειοψηφία τα μέλη του Επιμελητηρίου δεν λαμβάνουν από αυτό τις υπηρεσίες που επιθυμούν. Το 53,5% αναφέρει αδυναμίες στην λειτουργία του, το 29,3% δηλώνει ότι «δεν γνωρίζει» και το 17,2% δηλώνει «ικανοποιημένο».
Αποτέλεσμα είναι ότι εάν η συμμετοχή των επιχειρήσεων στο Ε.Α. γινόταν προαιρετική το 46,1% αυτών θα διατηρούσαν την ιδιότητα του μέλους και το 40,4% θα σταματούσε.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του – Πώς διαμορφώνεται η τιμή και κρατική ενίσχυση

news

Η Περιφέρεια στέλνει 22 Οινοποιεία της Δυτ. Ελλάδας στο Τόκιο και τη Σεούλ για να προβάλουν τα κρασιά τους!

news

Έρχονται αλλαγές στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Nikoleta