Patra Voice
Slider Οικονομία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Η Περιφέρεια στέλνει 22 Οινοποιεία της Δυτ. Ελλάδας στο Τόκιο και τη Σεούλ για να προβάλουν τα κρασιά τους!


22 οινοποιεία της Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν στο ταξίδι που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην Ιαπωνία και την Κορέα με στόχο να προβάλουν και να προωθήσουν τους ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνους της περιοχής στις εξαιρετικά σημαντικές και αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας.

Είναι η πρώτη φορά που μια τόσο μεγάλη επιχειρηματική οινική αποστολή από την Ελλάδα ταξιδεύει στις συγκεκριμένες αγορές, με τη συμμετοχή των ίδιων των οινοποιών ή εκπροσώπων τους, στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος προβολής των κρασιών της Δυτικής Ελλάδας που τρέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την περσινή χρονιά.

Την Τρίτη 12 Ιουλίου 2022, ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση προβολής στην αγορά της Ιαπωνίας που περιλάμβανε ένα masterclass στο Τόκυο υπό την καθοδήγηση του Έλληνα MasterofWine Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW, ο οποίος ταξίδεψε μαζί με τους οινοποιούς για να αναλύσει σε βάθος τα ΠΟΠ και ΠΓΕ κρασιά τους σε 54 επαγγελματίες της ιαπωνικής αγοράς.

Η αθρόα συμμετοχή και το μεγάλο ενδιαφέρον με το οποίο υποδέχτηκαν τους παραγωγούς της Δυτικής Ελλάδας οι επαγγελματίες του Τόκιο δείχνει ότι ο λεπτομερής σχεδιασμός που ξεκίνησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προβολή των ΠΟΠ και ΠΓΕ κρασιών αποδίδει εξαιρετικούς καρπούς.

Οι δράσεις θα συνεχιστούν στην Κορέα, όπου στις 14 Ιουλίου τα οινοποιεία θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στη Σεούλ σε πάνω από 230 επαγγελματίες της αγοράς στο ξενοδοχείο JW Marriot Dongdaemun Square Seoul, με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW να παρουσιάζει ένα δεύτερο masterclass σε επιλεγμένο κοινό 60 ατόμων.

Στα τέλη Ιουλίου θα ακολουθήσει και συμμετοχή των ΠΟΠ και ΠΓΕ κρασιών της Δυτικής Ελλάδας στην πιο σημαντική έκθεση τροφίμων και ποτών της Ιαπωνίας, τη HOTERES JAPAN & FOOD EX JAPAN in KANSAI 2022 στην πόλη της Osaka.

 



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Με παρέμβαση Λιβανού, πέφτει 1 εκατομμύριο ευρώ στη Δυτική Ελλάδα για προώθηση αλιευμάτων

Χρήστος Βεργαναλάκης

Βασ. Γκοτσόπουλος για Καραμανλή: Πρόεδρε, σ’ ευχαριστούμε για όλα

news

Το Ανθρωποκτονιών ήρθε Πάτρα για έξτρα καταθέσεις για Μαλένα, Ιριδα

news