Patra Voice
Πολιτική

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ” ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΥΨΟΥΣ 27.5 ΕΚ. ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ”


 

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου,  προς την Υπουργό Πολιτισμού με θέμα:  «Χάνονται, από νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 27,5 εκατ. €, που προορίζονταν για την οικονομική ενίσχυση καλλιτεχνών-χειροτεχνών». 

Δημιουργική Ελλάδα και σεβασμός στον σύγχρονο πολιτισμό, σημαίνει στήριξη της καινοτομίας, ανάγκη για ένα στρατηγικό σχέδιο ενίσχυσης της πολιτιστικής δημιουργίας, διάχυση στην κοινωνία του πολιτιστικού προϊόντος.

Αντί για όλα αυτά, από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) μαθαίνουμε πως  27,5 εκατ. €, κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, που προορίζονταν για την οικονομική ενίσχυση καλλιτεχνών-χειροτεχνών, «χάνονται» από νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Επειδή δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αβλεψίες και ερασιτεχνισμούς, όταν πρόκειται για την οικονομική στήριξη των εργαζομένων καλλιτεχνών, δημιουργών,  επαγγελματιών της τέχνης ,χειροτεχνών, κατέθεσα κοινοβουλευτική ερώτηση και ζητώ απαντήσεις από την Υπουργό Πολιτισμού, σχετικά με  το τι ενέργειες θα κάνει για να ολοκληρωθεί το έργο της Δράσης: 4.6.1 (16715) του ταμείου Ανάκαμψης και να χορηγηθούν τα χρήματα στους δικαιούχους καλλιτέχνες και χειροτέχνες.

 



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Politico: Το Qatar Gate δείχνει ότι η ΕΕ έχει πρόβλημα διαφθοράς – Το φαινόμενο της «περιστρεφόμενης πόρτας»

news

Η ΝΔ Αχαϊας αποχαιρετά τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Τις συναυλίες του που ζήσαμε στην Πάτρα…

news

Σταϊκούρας: Τι είπε για επίδομα θέρμανσης & Fuel Pass 3

news