Patra Voice
Slider Ελλάδα Πολιτική

Θανατηφόρα καταγγελία του Κρ. Αρσένη του ΜεΡΑ25: Οι πρόσφυγες μας είπαν ότι η βάρκα αναποδογύρισε, ενώ την τραβούσε το λιμενικό


«Oι άνθρωποι μας είπαν ότι ενώ τους τραβούσε το λιμενικό, ξαφνικά χωρίς να καταλάβουν και οι ίδιοι, ενώ η θάλασσα ήταν ίσια, αναποδογύρισε το πλοίο» κατήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτλής του ΜέΡΑ25, Κρίτωνας Αρσένης, που βρίσκεται στην Καλαμάτα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα θολά σημεία για τα αίτια του πολύνεκρου ναυαγίου.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες «την ώρα που τους τραβούσε το λιμενικό, τους είχε δέσει με ένα σκοινί, μετά από λίγο ξαφνικά αναποδογύρισε το πλοίο, χωρίς να καταλαβαίνουν και οι ίδιοι πως. Δεν φαίνεται να έχει γίνει μετακίνηση γιατί οι άνθρωποι δεν χωρούσαν να μετακινηθούν. Δεν γνωρίζουμε άλλες λεπτομέρειες».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού, που μίλησε στην ΕΡΤ, το αλιευτικό «έχασε» τη μηχανή του και «μετά από λίγο μετακινήθηκαν οι άνθρωποι που ήταν μέσα … άλλαξε το κέντρο βάρους και έγινε το μοιραίο».

«Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο έγκλημα. Έχουμε μια πολιτική, η οποία με φράκτες, pushbacks και … στέλνει τους ανθρώπους που θέλουν να σώσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους να παίρνουν τις πιο επικίνδυνες δυνατές διαδρομές για να φτάσουν σε έναν ασφαλή τόπο.

Αυτά τα εγκλήματα ξέραμε ότι θα συμβούν με αυτές τις πολιτικές και ζητάμε να σταματήσει η υποκρισία ανθρώπων που συνεχίζουν να στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, ενώ έρχονται εδώ πέρα να συμπαρασταθούν ή να λένε πως είναι θλιμμένοι.

Αν έχουν μετανιώσει για αυτό που γίνεται, ας σταματήσουν τις πολιτικές που το προκαλούν» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υποψήφιος βουλευτής με το ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Ρόδος: Φορέας του AIDS κατηγορείται για σκόπιμη μετάδοση της νόσου

news

Σοβαρός τραυματισμός οδηγού μηχανής στον περιφερειακό της Ναυπάακτου

news

Μεγάλη κινητοποίηση για το τρένο, την Κυριακή 23 Οκτώβρη, με πορεία από την πλ. Γεωργίου έως το Ρίο!

news