Patra Voice
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Σεισμολόγος για το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο: Η παραλία είναι επικίνδυνη προφανώς!


 

Mετά τις κατολισθήσεις στην περιοχή του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο από τον σεισμό των 5,4 ρίχτερ, αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστή η περιοχή του Ναυαγίου για όλους, τόσο από την στεριά, όσο και από την θάλασσα, υπό το φόβο νέων κατολισθήσεων.

Επίσης, κλιμάκιο σεισμολόγων και γεωλόγων του ΟΑΣΠ, αναμένεται στη Ζάκυνθο, ώστε να επισκεφθεί το Ναυάγιο και να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 5,4 Ρίχτερ και μέχρι τις 11:16 το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκαν άλλοι 7 σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή με μεγαλύτερο μέγεθος αυτό των 3,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμολόγος, Σπύρος Τάσσος, μίλησε για τον σεισμό και τους κινδύνους κατολισθήσεων.

«Στην περίπτωση του «Ναυαγίου», εκεί είναι μία περιοχή που έχει πρόβλημα. Πρέπει να παρθούν μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος κατολισθήσεων, αυτός είναι ο κίνδυνος. Εάν χρειαστεί θα πρέπει να κλείσει και η παραλία, δεν μπορεί να κινδυνεύει η ζωή των ανθρώπων από έναν σεισμό. Η παραλία είναι επικίνδυνη προφανώς», συμπλήρωσε.

«Μπορούν να γίνουν εργασίες πρόληψης για να μην πέσουν τα βράχια και μέτρα αντιστήριξης. Ο σεισμός 5,4 ρίχτερ είναι νοτιοδυτικά από το Ληξούρι, δεν υπάρχει περίπτωση ένας τέτοιος σεισμός να προκαλέσει κάτι σε κατοικημένη περιοχή», κατέληξε.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Θλίψη, βουβό κλάμα και αναμνήσεις στο τελευταίο αντίο στον αείμνηστο πια Τόλη

Η Πυροσβεστική είχε ένα γεμάτο τριήμερο!

news

Τραγικό θάνατο βρήκε 22χρονο παληκάρι από το Αίγιο…

Χρήστος Βεργαναλάκης