Patra Voice
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Πώς γιορτάστηκε η εθνική επέτειος στο Αίγιο με Φαρμάκη


Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, κορυφώθηκαν οι τιμητικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη του Αιγίου.

]Αρχικά τελέστηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, παρουσία των επισήμων και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Ανάλογο με την ημέρα μήνυμα έδωσε κατά το τέλος της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος, ενώ ακολούθως το λόγο πήρε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του σημείωσε μεταξύ άλλων: “Η πολεμική ιαχή ΑΕΡΑ υπήρξε η βροντερή φωνή του δίκαιου αγώνα μιας αδούλωτης φυλής απέναντι στον σαρωτικό φασισμό.

Χρέος και καθήκον μας, ως ηθική υποχρέωση στους προγόνους μας και παρακαταθήκη στην επόμενη γενιά, είναι μέσω της συλλογικής μας δράσης να εργαζόμαστε με οδηγό τις αξίες τους για ειρήνη, ενότητα, άρνηση στη βία, σεβασμό στη διαφορετικότητα, πρόοδο και δημιουργία μιας κοινωνίας με ισότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη”.

Από πλευράς του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε μεταξύ άλλων: “Ένα μεγάλο “OXI” πριν 82 χρόνια, επιβεβαίωσε την αδιαπραγμάτευτη αξία της ελευθερίας για τους Έλληνες.

Και εμείς, κάθε χρόνο, επιβεβαιώνουμε και διατρανώνουμε την ίδια αξία, λέγοντας τα δικά μας “OXI” σε οποιαδήποτε νέα προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας. Και φέτος λοιπόν, τιμάμε εκείνους που έδωσαν τα πάντα για τη λευτεριά και ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να μην φανούμε ποτέ κατώτεροί τους.”

Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής Αιγίου “Ευτέρπη”, ο Ιερός Κλήρος, οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι αντιπροσωπείες των σχολείων μετέβησαν στο Μνημείο Ηρώων στα Υψηλά Αλώνια, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.

Αφού εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου κα Βασιλική Πλατάνου, κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας, σωματείων και συλλόγων της πόλης.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί και πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, παρουσία πλήθους κόσμου που με υπερηφάνεια και υψηλό εθνικό φρόνημα παρακολούθησαν τη νεολαία της πόλης να τιμά τη μεγάλη ημέρα για τον Ελληνισμό.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Πέθανε η Νίκη Μανωλοπούλου, σύζυγος του προέδρου του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαϊας

news

Ποιους τίμησε ο Κωστούλας πριν το ματς με τον Ολυμπιακό!

news

Θλίψη για τον θάνατο του Ραδιοερασιτέχνη Βαγγέλη Δούτσιου

news