Patra Voice
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός

Ο Πελετίδης εξασφάλισε 4 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα Παλαιά Σφαγεία της Πάτρας


«Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως μοναδικό στόχο την ικανοποίηση των αναγκών του Πατραϊκού λαού και κέντρο της προσοχής της τα παιδιά, σε συνεργασία με τις ζωντανές δυνάμεις της πόλης έδωσε ζωή και περιεχόμενο στο κατεστραμμένο “κουφάρι” των Παλαιών Σφαγείων που παρέλαβε το 2014 από τις δημοτικές αρχές, που το εμπιστεύτηκαν στους “επενδυτές ” για να κάνουν μπίζνες, να μην πληρώνουν τα ενοίκια στο Δήμο, να το λεηλατήσουν».

Αυτό σημειώνει η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Από το 2020 και με την ολοκλήρωση του προγράμματος Sparc που χρηματοδοτήθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία – Interreg Greece – Italy 2014 – 2020», ο χώρος στεγάζει τον καρναβαλικό οργανισμό, φιλοξενεί ετήσια εκπαιδευτικά εργαστήριά για τους μαθητές της πόλης μας με αντικείμενο το Καρναβάλι και τον Καραγκιόζη. Παράλληλα, απέκτησε ζωή φιλοξενώντας εκθέσεις, πολιτιστικές δράσεις, συναυλίες και συνέδρια.

Η προσπάθειά μας συνεχίστηκε για να ολοκληρωθούν τα Παλαιά Σφαγεία σε πολυχώρο πολιτιστικής δημιουργίας και έκφρασης, με κέντρο τον Καραγκιόζη και το Καρναβάλι.

Η Δημοτική Αρχή και η συστηματική δουλειά των εργαζομένων στο χώρο, που στηριζόμενοι στην πρόταση της διεπιστημονικής ομάδας για την αξιοποίηση των Παλαιών Σφαγείων, συνέταξαν και κατέθεσαν πρόταση χρηματοδότησης από το ταμείο ανάκαμψης, έφερε θετικά αποτελέσματα.

Η πρόταση με τίτλο: «Κόμβος εκπαίδευσης για τον Πολιτισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία» εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και εντάχθηκε στο ταμείο ανάκαμψης με το ποσό των 4.178.882 ευρώ και με φορέα υλοποίησης τον καρναβαλικό οργανισμό (ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας).

 



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Εσβησε η φωνάρα του Λευτέρη Μυτιληναίου…

Θα ελεγχθεί το Super Fast 11 πριν ταξιδέψει ξανά

Χρήστος Βεργαναλάκης

Παναγιωτόπουλος σε Αδωνι για την κατάρρευση ψευδοροφής στο Νοσοκομείο Ρίο: Θα κάνεις κάτι ή θα θρηνήσουμε θύματα;

news