Patra Voice
Οικονομία

Επίδομα Καυσίμων: Την Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα -Αιτήσεις ανά ΑΦΜ


Επίδομα Καυσίμων: Τελικά η κάρτα καυσίμων θα δοθεί μετά το Πάσχα στους δικαιούχους καθώς η σχετική πλατφόρμα μέσω του gov.gr, όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να κάνουν την αίτηση τους για να λάβουν το «επίδομα» κίνησης, ή αλλιώς την κάρτα καυσίμων θα ανοίξει την Τρίτη.

Οι αιτήσεις των φυσικών προσώπων, σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε, στην ειδική εφαρμογή θα γίνουν τμηματικά ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους, ως εξής:

26.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 0 και 1

27.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 2 και 3

28.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 4 και 5,

29.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 6 και 7,

30.4.2022 για ΑΦΜ που λήγουν σε 8 και 9.

Από την 1η.5.2022 και εξής, θα είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων.

Η επιδότηση αφορά όλα τα καύσιμα αλλά δεν είναι οριζόντια. Αφορά όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και ισούται με 22 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα (για τα αυτοκίνητα). Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση για τους τρεις μήνες ανέρχεται επιδότηση 28 λεπτά το λίτρο.

Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών η επιδότηση ανέρχεται σε 17 λεπτά το λίτρο  σε ηπειρωτικές περιοχές και σε 19,5 λεπτά το λίτρο  ευρώ σε νησιωτική περιοχή και πάντα έως 180 λίτρα.

Αυτό σημαίνει πως

α) 50 ευρώ θα δοθούν στους δικαιούχους ιδιοκτήτες, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμ-μουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

β) σαράντα (40) ευρώ στους δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,

γ) τριάντα πέντε (35) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών -μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

δ) τριάντα (30) ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.



Source link

Παρόμοια Άρθρα

Phishing: 100 τρόποι για να σας κλέψουν χρήματα από τον λογαριασμό σας

Nikoleta

Καλοριφέρ: Το λάθος που κάνουμε και αυξάνει το κόστος θέρμανσης

news

Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πληρώνονται κύριες και επικουρικές – Όλες οι ημερομηνίες

Nikoleta